• tryck

Ytbehandling, IML & tryck

Då vi är en komplett leverantör inom plastindustrin har vi även byggt upp hantering av etiketteringssystem och olika sorters tryckeristationer samt hantering av olika sorters ytbehandlingar såsom vakuummetallisering, målning mm. Man kan även belägga plastprodukter med en metallisk yta som ökar dess skydd mot skador och repor samt ger ytan en exklusiv och tilltalande yta. Det går att få väldigt goda imitationer på kromning och aluminiumutseende.

Som komplett leverantör inom plastindustrin, erbjuder vi även etikettering, ytbehandling och tryck för era produkter

Möjligheten att ge plast metalliska egenskaper har många fördelar. Plast är vanligtvis ickeledande, omagnetisk, påverkas negativt av solljus och har dåliga nötningsegenskaper. Genom rätt val av material och ytbehandling kan man ändra på dessa egenskaper och skapa konduktiva, dekorativa detaljer med ökad hållfasthet, styrka, nötnings- och korrosionsbeständighet.

 

Sundplast trycker på plast och har med detta utvecklat mycket hög kompetens för tryck på flera material. Vi använder i huvudsak två tekniker. Tryck med lösningsmedelsbaserade färger som genom migration “etsar” fast i plasten och heat transfer som genom värme präglas från en film till plastytan. Resultatet blir i båda fallen en stark och tålig tryckyta som mycket väl matchar plastens höga resistens mot t ex nötning, fukt och kemikalier.

 

Vi har investerat i robotstyrd IML-produktion (In Mould Labelling), dvs. en teknik där grafisk dekor och etiketter integreras direkt i plastförpackningen under tillverkningsprocessen. Denna process sker i ett nytt system från ledande tillverkare och uppfyller alla krav som rör produktion av förpackningar. I dagsläget kan vi erbjuda IML-lösningar på plastemballage 1 liter upp till 11 liter med stor flexibilitet för orderstorlek.Nyheter

God jul och gott nytt år

Semesterstängt

Tillbaka till toppen